Kaliforniya düzenleyicilerinin oylaması sonrasında gaz fiyatları artabilir

Peace Hug

New member
Kaliforniya hava kalitesi düzenleyicileri Cuma günü geç saatlerde, daha düşük karbonlu yakıtların kullanımını teşvik etmek için daha sıkı kuralları onaylayarak, bu eylemin sürücüler için daha yüksek benzin fiyatlarına yol açacağı yönündeki itirazları geçersiz kıldı.

Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, 12'ye 2 oyla, Kaliforniya'nın yakıt bağımlılığını benzinden biyodizel, hidrojen ve elektrik gibi daha düşük karbonlu yakıtlara kaydırmayı amaçlayan eyaletin Düşük Karbonlu Yakıt Standardı veya LCFS'de yapılan değişiklikleri onayladı. .

Plan lehinde oy kullanan yönetim kurulu üyeleri, 12 saatlik toplantının sonunda bazılarının gözleri şişmiş görünüyordu, yeni kuralların eyaleti artık fosil yakıt yakmama hedefine yaklaştırmak için gerekli olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu üyesi Hector De La Torre, “İklim açısından bakıldığında bu kesinlikle gerekli” dedi.

Eski Demokrat eyalet milletvekili Dean Florez, hayır oyu veren iki yönetim kurulu üyesinden biriydi. Kendisi, endişelerinden birinin, halihazırda ülkede Hawaii'den sonra ikinci en yüksek pompa fiyatlarına sahip olan bir eyalette planın araba kullanmayı daha pahalı hale getireceği yönünde olduğunu söyledi.

Florez, “Nasıl olur da vicdanımız rahat bir şekilde bunu söyleyebileceğimizi merak ediyorum… bir şekilde bunun nedeni biz değiliz” dedi.

CARB yönetim kurulundaki 14 oy hakkına sahip üyeden 12'si Vali Gavin Newsom tarafından atandı ve eyalet Senatosu tarafından onaylandı. Florez eyalet Senatosu tarafından atandı. De La Torre eyalet Meclisi tarafından atandı.

Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu çalışanları geçen yıl, yeni kuralların gelecek yıl benzinin galon fiyatını 47 sente kadar artırabileceğini tahmin etmişti. Personelin 2023 tahminlerine göre, 2040 yılına gelindiğinde galon başına fiyata eklenen maliyet 1,80 dolar olabilir. belge.

O tarihten bu yana ve Cuma günü tekrar CARB yetkilileri bu tahminlerin hatalı olduğunu ve bu eylemin gaz fiyatlarını artıracağına artık inanmadıklarını ileri sürdü.

CARB'ın personel hava kirliliği uzmanı Dillon Miner, Cuma günü Riverside'daki dolu oditoryumda şunları söyledi: “LCFS'nin yüksek gaz fiyatlarından sorumlu olduğuna dair herhangi bir iddia, en iyi ihtimalle yanıltıcıdır ve verilerle desteklenmemektedir.”

Bu güvenceler, yedi saatlik kamuya açık duruşma sırasında bazı konuşmacılar tarafından şüpheyle karşılandı.

Meclis üyesi Tom Lackey (R-Palmdale) yönetim kuruluna, çoğu düşük gelirli olan bölge sakinlerinin genellikle günde 160 kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Lackey, “Bu tamamen hayatta kalmakla, finansal olarak hayatta kalmakla ilgili” dedi. “Bunu kesinlikle karşılayamayız.”

Yaklaşık 13.000 Kaliforniyalı imzaladı bir dilekçe Cumhuriyetçi eyalet senatörleri tarafından, kuruldan, CARB değişikliklerin gaz fiyatlarını ne kadar artıracağına ilişkin bilgi verene kadar oylamayı ertelemesini isteyen bir yazı.

Hatta bazı Demokratlar, değişikliklerin benzin fiyatlarını nasıl artırabileceğinden ve bunun özellikle işe arabayla gitmek zorunda olan düşük gelirli insanlara yük olacağından bahsetti.

Meclis üyesi Esmeralda Soria (D-Merced) Perşembe günü CARB Başkanı Liane Randolph'a yazdığı mektupta “Büyük ölçüde tarımsal işlere bağımlı olan, işçi sınıfının yaşadığı bir kırsal bölgeyi temsil ediyorum” diye yazdı. “Yakıt fiyatlarındaki mütevazi bir artışı bile en az karşılayabilenler bu çalışan ailelerdir.”

Kamuya açık duruşmada birçok konuşmacı, yönetim kurulunu, benzin fiyatını içermeyen nedenlerden dolayı değişiklikleri reddetmeye çağırdı.

Bazıları toplantının yapıldığı İç İmparatorluk'ta yaşadıklarını söyledi. Kamyonlardan ve diğer araçlardan kaynaklanan kirliliğin ailelerinin sağlığına nasıl zarar vermeye devam ettiğini anlattılar. Programın şirketlere çevreyi kirletmeye devam etmelerine olanak sağlayarak fayda sağladığına inandıklarını ve yönetim kurulunun elektrikli araçları desteklemek için daha fazlasını yapması gerektiğine inandıklarını söylediler.

Çevreciler kurula, değişikliklerin soya fasulyesi ve kanola gibi gıda bitkilerinden elde edilen yenilenebilir dizel gibi yakıtları tercih etmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Bu tür biyoyakıtlar, bir zamanlar gıda yetiştirmek için kullanılan arazinin yakıt üreten alana dönüştürülmesine neden oluyor.

BiofuelWatch'tan Gary Hughes, yönetim kuruluna, biyoyakıt için bitki yetiştirmek amacıyla daha fazla alan kullanıldığı için planın “küresel ormansızlaşmaya neden olacağını” söyledi. “Bu yakıtlar iklim çözümü değil” dedi.

LCFS sayesinde Kaliforniya artık neredeyse tüm yenilenebilir dizel tüketimi ABD'de bu yakıtın çoğu Kaliforniya'da üretilmiyor, diğer eyaletlerden kamyonlarla getiriliyor veya çoğunlukla Singapur'dan ithal ediliyor.

Earthjustice'ten Nina Robertson, kurula “Bu kirli yakıtlar koyun postuna bürünmüş kurtlar” dedi.

Değişiklikleri destekleyenler arasında alternatif yakıt ve elektrikli araç üreticilerinin yanı sıra programdan mali olarak yararlanan diğer şirketlerin düzinelerce yöneticisi de vardı.

Shell USA'dan Steve Lesher yönetim kuruluna, LCFS'nin petrol şirketini hidrojen ve biyoyakıt üretiminin yanı sıra elektrikli araç şarj istasyonlarına yatırım yapmaya teşvik ettiğini söyledi. Programı “yatırım çekici” olarak nitelendirdi.

LCFS programı 2009 yılında Cumhuriyetçi Hükümet Arnold Schwarzenegger başkanlığında oluşturuldu. CARB program diyor sonuçlandı 30 milyar galondan fazla petrolün yerini düşük karbonlu yakıtlar alıyor. Ajans, programın Kaliforniya'nın sera gazı emisyonlarını %20 oranında azaltmasına da yardımcı olduğunu söyledi.

Devlet, üreticileri alternatif yakıt üretmeye teşvik etmek için karbon ticareti piyasasını kullanıyor. Eyaletin düşük karbon standardını karşılamayan üreticiler, bunu yapanlardan kredi satın almak zorunda kalıyor, bu da şirketleri daha temiz seçenekler geliştirmeye itiyor.

Mevcut program kapsamında akaryakıt üreticilerinin, yakıtlarının karbon yoğunluğunu 2030 yılına kadar 2010'daki seviyelerin %20'si kadar azaltmaları gerekiyor.

Cuma günü onaylanan teklif, 2030'daki karbon yoğunluğunu azaltma hedefini %30'a çıkardı. Ve hedef 2045'te %90'a sıçrayacak.

Standart sıkılaştıkça kredilerin maliyetinin de artması bekleniyor. Eleştirmenler bu maliyetin tüketicilere yansıtılacağını söylüyor.

CARB yetkilileri bunun doğru olmadığını söylüyor. Akaryakıt kredi fiyatları ile pompadaki gaz maliyeti arasında doğrudan bir ilişki olmadığını söylüyorlar. Verilerin, Cuma günü onaylanan değişikliklerden önceki mevcut yakıt standardının güncellendiğini gösterdiğini söylüyorlar. sadece 10 sent eklendi bir galon benzin fiyatına denk geliyor.

San Francisco'da iklim ekonomisti ve Pensilvanya Üniversitesi Kleinman Enerji Politikası Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olan Danny Cullenward, Ekim ayı raporunda yeni kurallara göre 2025 maliyetinin şu şekilde olabileceğini tahmin etti: galon başına 65 sent kadar yüksek.

Eyalet Senatörü Rosilicie Ochoa Bogh (R-Yucaipa) yaptığı açıklamada, “Bu kurulun politikalarının gaz fiyatlarını nasıl etkileyeceğini görmezden gelmeyi seçmesi kesinlikle sorumsuz ve kabul edilemez” dedi. “Pompadaki Kaliforniyalılara ne yapacağını bile bilmiyorlarsa, nasıl onaylamak için oy kullanabilirler?”