Anne Adaylarına Beslenme Rehberi

Gülcan

Member
Anne Adaylarına Beslenme Rehberi


Hepimizin zaten bildiği ve dikkatle uyguladığı basit kurallar. Ama bir kere daha hatırlayalım, hatırlatalım istedik.
Sıcakların her gün biraz daha arttığı bu dönemde anne adaylarının beslenmelerine dikkat etmeleri her zamankinden daha fazla önem taşıyor. “Sağlıklı bir yaşam için bol su tüketin “ önerisinin 4 kat önem taşıdığı bu günlerde sebze-meyve ağırlıklı beslenme de uzmanların ortak tercihi. Lafı fazla uzatmadan yapılacak ve yapılmayacaklar listesini bir kez daha gözden geçirelim. Ve önemli not: Hamileliğinizle ilgili “özel durumlarda” da nasıl beslenmeniz gerektiği sorusunun cevabını en iyi verecek kişi kendi doktorunuzdur. Danışmayı ihmal etmeyin.
Bol sıvı tüketin


Günde 8-10 bardak su tüketilmesi büyük önem taşıyor. Bunun yanında süt, yoğurt, ayran, doğal meyve suları da vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardım ediyor. Ancak detayı sakın es geçmeyin: Anne adayının tansiyon sorunu varsa soda veya ayran içilmesi önerilmiyor. Çünkü bu içeceklerin vücuttaki ödemi artırabildiği biliniyor. Ve en önemli not: Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durun.
Meyve zamanıdır, yiyin

Uzmanlar artık meyvedeki şeker miktarına dikkat çekmeye başlamışlarsa da, siz hamilesiniz. Sonradan moral bozukluğuyla çılgın diyetler peşinde koşmak yerine iyisi mi dolabınızdan meyveyi eksik etmeyin. Canınız börek, çörek, tatlı çekeceğine meyve çeksin, bol bol yiyin. Bunu yaparken miktarı değil çeşidi artırırsanız daha güzel olur. Bir yarım karpuz yemek yerine bir dilim karpuz, yarım şeftali iki erik on kiraz üç kayısı yemeyi tercih edin örneğin. Meyveyi ara öğün olarak tüketmeye, yemeklerden sonra aradan en az bir saat geçmeden meyve yememeye de özen gösterin. Meyveleri organik olanlardan seçmeye gayret edin, tarım ilacı vb. kullanılması ihtimaline karşı iyice yıkayın, aman.