Butun Ingilizcesi Nedir ?

Hazbiye

Global Mod
Global Mod
### [Bütün İngilizcesi Nedir?](/B)

#### [Bütün İngilizcesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular](/B)

#### [Giriş](/B)

İngilizce, dünya çapında iletişim kurmanın önemli bir dili olarak kabul edilir. Ancak, bazı kelimelerin tam anlamda çevrilememesi veya farklı bağlamlarda kullanılmaları nedeniyle, kelime anlamları bazen kafa karıştırıcı hale gelebilir. "Bütün" kelimesi de benzer şekilde, İngilizcede çeşitli anlamlarda ve kullanımlarda karşılık bulabilir. Bu makalede, "bütün" kelimesinin İngilizcesi üzerine derinlemesine bir analiz yapacağız ve bu kelimenin anlamını ve kullanımını açıklayacağız.

#### [Bütün İngilizcesi Ne Anlama Gelir?](/B)

"Whole" kelimesi, "bütün" anlamında en yaygın kullanılan İngilizce terimdir. "Whole" kelimesi, bir şeyi tamamlayıcı veya eksiksiz bir bütün olarak ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "whole apple" ifadesinde olduğu gibi, "bütün elma" anlamına gelir. Bu bağlamda, "whole" terimi, bir nesneyi ya da durumu tamamen kapsayan, parçalanmamış veya bölünmemiş olarak tanımlamak için kullanılır.

#### [Bütün Ne Zaman Kullanılır?](/B)

"Whole" kelimesi, özellikle eksiksiz ve tamamlanmış nesneleri veya durumları tanımlamak için kullanılır. İşte bazı yaygın kullanım örnekleri:

- **Bir nesneyi veya şeyi tanımlamak:** "I ate the whole cake." ("Bütün pastayı yedim.")

- **Bir miktarı ifade etmek:** "The whole day was spent at the beach." ("Bütün gün plajda geçti.")

- **Bir durum ya da koşul hakkında:** "The whole team was present." ("Bütün takım oradaydı.")

#### [Bütün İngilizcesi İle İlgili Diğer Terimler](/B)

"Whole" kelimesinin yanı sıra, "bütün" kelimesinin diğer İngilizce karşılıkları da mevcuttur. Bunlar şunlardır:

- **Entire**: "The entire book was fascinating." ("Bütün kitap büyüleyiciydi.")

- **Total**: "The total cost is $100." ("Toplam maliyet 100 dolardır.")

- **Complete**: "The task is now complete." ("Görev şimdi tamamlandı.")

Bu terimler, genellikle "bütün" anlamında kullanılmakla birlikte, belirli bağlamlara göre tercih edilebilir.

#### [Bütün İngilizcesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular](/B)

1. **"Whole" ile "Entire" Arasındaki Fark Nedir?**

"Whole" kelimesi, bir şeyi eksiksiz ve tamamlanmış olarak ifade etmek için daha yaygın bir terimdir. "Entire" kelimesi ise, özellikle belirli bir kısmı tamamlayan bir bütünlük anlamında kullanılır. Örneğin, "entire room" ("bütün oda") ifadesi, odanın tamamını kapsar ancak daha spesifik bir kullanım içerir.

2. **"Whole" ile "Complete" Arasındaki Fark Nedir?**

"Whole" kelimesi, daha çok bir şeyi tamamlayıcı ve parçalanmamış olarak ifade etmek için kullanılırken, "complete" kelimesi genellikle bir görevin veya işin tamamlanmasını ifade eder. Örneğin, "The puzzle is complete" ("Bulmaca tamamlandı") ifadesi, görevin tamamlandığını ifade eder.

3. **"Whole" Ne Zaman Kullanılır?**

"Whole" kelimesi, nesne veya durumların tamamını ve eksiksiz bir bütünlük durumunu tanımlamak için kullanılır. Örneğin, "She ate the whole pizza" ("O bütün pizzayı yedi") ifadesi, pizzanın tümünü kapsar.

4. **"Bütün" Kelimesinin Diğer Alternatifleri Nelerdir?**

"Whole" dışında, "entire" ve "complete" kelimeleri de "bütün" anlamında kullanılabilir. Hangi kelimenin tercih edileceği, bağlama bağlı olarak değişebilir.

#### [Sonuç](/B)

"Whole" kelimesi, İngilizcede "bütün" anlamında en yaygın kullanılan terimdir. Bunun dışında, "entire" ve "complete" gibi terimler de belirli bağlamlarda benzer anlamları ifade eder. Konuyla ilgili terimlerin doğru bir şekilde kullanılması, yazılı ve sözlü iletişimde daha etkili olmanızı sağlar.

Huzur

New member

#### [Giriş](/B)

İngilizce, dünya çapında iletişim
Selam yazanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Defne

New member

#### [Giriş](/B)

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Hazbiye

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hazbiye

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Huzur' Alıntı:
Selam yazanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Katılmak zorundayım diyemem @Huzur, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Alpsoy

Global Mod
Global Mod

#### [Giriş](/B)

Selam oyun tutkunları

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hazbiye

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Huzur' Alıntı:
Selam yazanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Huzur, yine de anlaşılır

Elif

Global Mod
Global Mod

#### [Giriş](/B)

Merhaba değerli arkadaşlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hazbiye

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Huzur' Alıntı:
Benim fikrim biraz farklı @Huzur, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Aras

Global Mod
Global Mod

#### [Giriş](/B)

Merhaba akıl verenlere

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Hazbiye

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Defne' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Hazbiye Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hazbiye Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Arda

New member

#### [Giriş](/B)

Selam güzel insanlar topluluğu

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

@Hazbiye anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Defne' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Hazbiye Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hazbiye Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Defne, bence de durum böyle ilerliyor

Safak

New member

#### [Giriş](/B)

Merhaba yeni gelenler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hazbiye

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Arda' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet @Hazbiye anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Küçük ama etkili olabileceğini
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Arda